11:15

Hönö/Hjuvik

Referat: Kållered SK/Balltorp FF - Hönö/Hjuvik

Idag var det dax för seriepremiär. Kållered/Balltorp stod för motståndet borta på fina Kållered Sportcenter.
Man märkte tydligt att det var lite spänt bland tjejerna inför första 11-mannamatchen. KSK hade redan hunnit med 8st träningsmatcher och var lite mer förberedda. Detta syntes tydligt första 15min då hemmalaget hade klart mest boll och tog störst initiativ i spelet. Det innebar också att vi släppte in årets första baklängesmål och hamnade i underläge med 0-1. I slutet av perioden (heter det så när vi kör 3st?) började våra tjejer ta mer initiativ och vågade mer och mer.
Andra halvlek fortsatt vi närma oss Kållered men vassast chanser stod ändå hemmalaget för.
Vi har ändå 0-1 när vi går till vila mellan 2:a och 3:e.
I tredje flyttas Ebba fram ett steg i banan med förhoppning om att vi skall kunna få lite mer tryck mot deras mål. Spelet blir ännu ett steg bättre men det räcker inte riktigt tyvärr. Kållered gör 2-0 på ett mål som föregicks av offside. Tjejerna hänger ändå inte med huvudena utan fortsätter kämpa. Det resulterar i två vassa frisparkar samt en straffsituation då Clarissa får en ordentlig knuff i straffområdet. Närmare än så kommer vi dock inte utan Kållered utökar till 3-0 och matchen var förlorad.
Vi skall ändå vara mycket nöjda med matchen. Alla håller sina positioner bra och kämpar på trots lite skador och ett ordentligt skitväder. Vi möter dessutom ett spelskickligt lag som var lite mer vana vid 11-manna.

Bra kämpat tjejer!!

Vill tacka Thea lite extra som vågar gå in och ställa sig i det stora målet och gör det med bravur.